Heiner Oberrauch. Fondator si proprietar

Născut în Bolzano, Italia, Heiner Oberrauch și-a construit prima afacere începând cu 1976, pornind de la atașamentul său pentru sport și natură. Astăzi el conduce grupul de companii Oberalp/SALEWA, cel mai mare distribuitor de articole de sport din Italia, având în portofoliu câteva branduri recunoscute de echipament montan profesional: Salewa, Dynafit, Pomoca, Wild Country, Evolv.

Același atașament pentru natură l-a făcut pe Heiner să vadă potențialul regiunii Târnavelor, cu ocazia unor vizite de afaceri, în urma cărora și-a propus un obiectiv îndrăzneț – să facă cunoscute și să clădească aprecierea pentru vinurile de Târnave. A început cu 32 de hectare cumpărate pe valea Târnavei Mici, a investit în echipament modern, iar în 2011 a deschis podgoria Villa Vinèa, cu ajutorul oamenilor de calitate pe care i-a găsit în zonă.

Viziunea pentru această afacere a fost și s-a păstrat simplă și ambițioasă: să producă cele mai bune vinuri din Transilvania; o sarcină cu multe provocări pozitive în prezent, datorită vinurilor tot mai bune la nivel internațional, care se fac mai recent în podgoriile  Transilvaniei.

Inapoi la Echipa