Cuvée Celést Brut

105,00 lei incl. TVA

Descriere

Pinot Noir, Chardonnay és Rajnai Rizling házasításából készült a Cuveé Celest, egy eklektikus fehér
pezsgő. Hagyományos módszerrel készült, tehát a második erjedés az üvegben történt, utána 36
hónapot érlelődött a seprőn. Az eredmény bármikor megmérkőzik a francia, olasz vagy katalán
pezsgőkkel. Frisseség, elegancia és komplexitás jellemzi elsősorban, amikhez egy sor más pozitív
jelző párosul.
Aranysárga színben tündököl, gyöngyözése kitartó és finom. Illata konfitált barackra, süteményre és
lépesmézre emlékeztet. Testes, krémes íz tölti ki a szájüreget, amiben a kiegyensúlyozott savasság
és a jól inkadrált alkohol tevődik hozzá. Az ízek komplexitását tetőzi a hosszan tartó utóíz, ami érett
almát, mogyorót és fűszeres nuanceokat hoz magával.

Informații suplimentare

Recenzia opia.ro, Cuvée Celest 2015

Cuvée Celest m-a cucerit cu eleganța sa. Aromele subtile de patiserie se combină cu note la fel de discrete de fructe coapte și citrice. Aciditatea vibrantă , un perlaj fin, dozaj bine integrat. Structura fermă, nimic nu este prea mult, nimic nu mă deranjează. Armonie dezirabilă între toate componentele.

Unul dintre spumantele românești dragi mie, l-am prezentat la ReVino într-un masterclass didactic despre fenomenul efervescent. Servit la 10° C dintr-un pahar frumos care să pună jocul perlelor în valoare, invitați-vă prietenii la masă și savurați-l lângă un pește pane sau legume tempura. Îndrazniți să experimentați să vedeți dacă Cuvée Celest vă duce sau nu la stele. Dacă spumantele nu sunt favoritele voastre, vă sugerez să testați un Sauvignon Blanc aromat sau Feteasca Regală 2018 de la același producător.

Așa cum îi spune numele , spumantul este un cuvée, un amestec de 3 soiuri de struguri complementari. Amestecul dintre ei dă naștere unui vin armonios pentru că fiecare soi contribuie în amestec cu atributele sale. Un procent generos de 50% Fetească Regală, soiul românesc reprezentativ pentru Villa Vinea dă vinului structura densă și aromele , Riesling de Rin 40% contribuie la cupaj cu aciditate sa bogată și 10% Pinot Noir aduce vinului consistență.

Vinul, din recolata anului 2015, a fermentat în cisterne de inox ca să devină întâi vin apoi a fermentat pentru a doua oară în sticlă ca să creeze efervescența magică. A petrecut aproape 3 ani în aceiași sticla cu drojdiile pentru maturizare după care s-a făcut degorjarea pentru limpezire . Cuvée Celest Villa Vinea este al doilea spumant pe care Villa Vinea il scoate în piață . Vinul este făcut de Celestino Lucin si Mihaly Denes, enologii cramei Villa Vinea pe care o puteți vizita într-o călătorie spontană sau programată în Transilvania.

Olimpia Plesa Brandhuber, opia.ro, 20 mai 2019