Pachet Premium 3 sticle (Vinea Alb + Rose Pinot Noir + Zweigelt Premium)

80,00 lei incl. TVA

Descriere

Pachetul conține:

 

Vinea Alb 2019 0.750 l – 1 sticlă

Gama “Premium”, în care s-au regăsit, până în prezent, doar vinuri monovarietale, s-a îmbogăţit, iată, cu primul cupaj alb. Avem de-a face cu o combinaţie inedită de Chardonnay, Fetească Regală şi Sauvignon Blanc, care oferă, în mod surprinzător, mult mai mult decât suma părţilor. Un vin complex, bine structurat şi cu un raport calitate/preţ de invidiat.

Culoarea vinului este galben pai, strălucitor, iar nasul e intens, aducând un mix de pară bergamotă, piersică şi vanilie. Are un corp plin, o textură compactă, alcool bine integrat şi o aciditate perfect dozată. Gustul vine cu mere coapte, lime şi fagure de miere, la care se adaugă note de patiserie fină şi coajă de citrice. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă senzaţii de anason şi grapefruit alb.

 

Rose Premium 2020 – 1 sticlă

Un rozé din Pinot Noir de pe Târnave, care mizează totul pe cartea mineralităţii intense şi a fructului roşu discret exprimat. Un vin de gastronomie, în adevăratul sens al cuvântului: nu tulbură echilibrul gustativ al preparatului, dar îl pune, subtil, în valoare. Încercaţi-l cu peşte sau cu fructe de mare la grătar.

 

Culoarea vinului este roz trandafiriu, cu reflexii cărămizii, iar nasul, fin şi elegant, aduce un buchet de piersici coapte, rozmarin şi impresii calcaroase. Corpul e cărnos, cu o textură mătăsoasă, are o splendidă aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul vine cu cireşe de mai, grapefruit roz şi aluzii mentolate. Postgustul, intens şi prelung, lasă senzaţii amărui, elegante şi note minerale.

 

Zweigelt Premium 2018 – 1 sticlă

Zweigelt, cel mai răspândit soi roşu din Austria, a ajuns, iată, pe valea Târnavei Mici, unde pare că s-a acomodat de minune. În podgoria cramei Villa Vinèa, Zweigelt-ul dă un vin care joacă undeva la limita dintre rustic şi elegant, făcând vagi trimiteri către un Pinot Noir foarte tânăr. Amatorii de vinuri roşii ieşite din tiparele clasice îl vor aprecia cu siguranţă.

Culoarea este rubiniu închis, cu bordură stacojie, iar nasul aduce un mix de vişine, cireşe şi lemn dulce. Vinul are o frumoasă textură, taninuri ferme şi catifelate, o exemplară aciditate şi alcool impecabil integrat. Gustul e centrat pe fructe roşii crocante, la care se adaugă note de ciocolată neagră umplută cu vişinată. Postgustul, intens şi foarte proaspăt, lasă subtile senzaţii migdalate şi o plăcută astringenţă.

There are no reviews yet.

LEAVE A REPLY