• NUM_2894
  • NUM_2897
  • NUM_2904
  • NUM_2903

Pachet Răsfăț de Primăvară

150,00 lei incl. TVA

Descriere

Dacă ești în căutarea unui cadou cu care să bucuri o persoană dragă sau dacă vrei să te delectezi cu ceva fin, local, avem soluția potrivită pentru tine. Disponibile în ediție limitată de 100 de cutii, pachetele “Răsfăț de Primăvară” includ produse atent curatoriate de la producători din comunitatea Slow Food Mureș, potrivite pentru a adăuga un strop de savoare momentelor în doi, gustărilor în familie sau pentru a transforma orice ocazie într-una memorabilă.

 

Pachetul conține:

 
Villa Vinèa Contessa 2013 – 1 sticlă
Villa Vinèa Contessa este un vin de desert, produs prin metoda vin de paie sau appassimento, procedeu care presupune păstrarea strugurilor timp de 5-6 luni în turnul cramei, unde se evaporă mare parte din apa existentă în pulpă. Strugurii se stafidesc și, astfel, aromele solului și zahărul devin mai pregnante și concentrate. După o presare la presiune scăzută, urmează o fermentare îndelungată în butoaie de stejar franțuzesc iar, ulterior, câteva luni de maturare.

Rezultatul este un vin complex, care începe cu note dulci, ce se estompează treptat, lăsând loc unei acidități plăcute, în care se simt arome de dulceață de gutui, fagure de miere, pere zemoase și  fructe galbene supra-coapte.

Contessa 2013 este, comparativ cu variantele din alți ani, vinul cu aromele cele mai complexe. Vinurile din Pachetele de Primăvară fac parte din rezerva cramei noastre, unde au fost lăsate la învechit în sticlă, pentru a dezvolta arome terțiare și a deveni, astfel, și mai fermecătoare.

Începând cu anul 2021, timp de 3 ani, în luna februarie – luna în care, în timpul procesului de producție pentru Contessa, strugurii stafidiți sunt presați -, vom include Contessa într-un pachet dedicat iubirii, răsfățului și primăverii, împreună cu alte produse locale din comunitatea Slow Food. Astfel, dacă ești pasionat de vinuri și vrei să observi evoluția Contessa 2013, urmărește-ne și comandă-ți pachetele.

 

Ciocolata lui Răzvan, 70% cacao, BIO, Bean-To-Bar – 1 bucată 70g 

Răzvan, artizanul din cadrul Prăvăliei Idicel, parte a comunității Slow Food Mureș, a început, acum șase ani, să producă la Idicel, aproape de Reghin, gemuri și zacuști tradiționale, fierte în ceaun, la foc de lemne.

Ulterior, s-a hotărât să facă ceva mai exotic și așa a ajuns la ciocolată, un produs căruia a vrut să îi ofere un gust original și pe care a dorit să îl prepare el în totalitate, după conceptul Bean-to-Bar, ocupându-se de fiecare etapă, de la prăjirea boabelor de cacao, până la prepararea propriu-zisă.

Astfel Răzvan a început să producă ciocolată artizanală bio, folosind doar ingrediente simple și de foarte bună calitate, pornind de la boabele de cacao Venezuela pe care le usucă în făbricuța de la Reghin, unt de cacao, zahăr de trestie nerafinat și un pic de vanilie.

Rezultatul este o ciocolată fină, cu gust intens de cacao, simplă și de calitate foarte bună.

Asocierea între Contessa și ciocolata cu gust intens de cacao este pe cât de surprinzătoare, pe atât de plăcută! Contrastul celor două gusturi – dulce și amar -, potențat de o ușoară aciditate care lasă să se dezvăluie complexitatea Contessei surprind în mod foarte plăcut papilele, care involuntar, cer imediat repetarea experienței.

 

Cremă de Miere BeeHappy, Cacao și Mentă, BIO, 250g, – 1 borcan

Bee Happy, brand de miere și produse din miere, construit de la zero de către Fogarasi Szabolcs, care se declară “apicultor de vocație”, face parte, de asemenea, din comunitatea Slow Food Mureș. El se diferențiază printr-o gamă de miere ecologică cremoasă, cu diverse combinații aromatice: cătină, salcâm cu lavandă, afine roșii sau negre, coacăze sau zmeură.

Pentru acest Răsfăț de Primăvară, am ales un produs nou, Miere Cremoasă cu Cacao și Mentă, o combinație suprinzătoare, care, pe lângă un gust minunat are și un efect stimulant excelent, conferit de combinația specială de cacao și mentă.

 

Cutie de lemn, inscripționată Villa Vinèa, două vinuri – 1 bucată

Realizată tot în Transilvania, cutia de lemn Villa Vinèa este un cadou elegant, care se va face întotdeauna remarcat.

 

There are no reviews yet.

LEAVE A REPLY