• PBT2 800X800
  • PBT4 800X800
  • PBT1 800X800

Pachet Bunătăți de Transilvania​

185,00 lei incl. TVA

Stoc epuizat

Descriere

Dacă ești în căutarea unui cadou cu care să bucuri o persoană dragă sau dacă vrei să te delectezi cu ceva fin, local, avem soluția potrivită pentru tine. Pachetele “Bunătăți de Transilvania​” includ produse atent curatoriate de la producători din comunitatea Slow Food Mureș, potrivite pentru a adăuga un strop de savoare momentelor în doi, gustărilor în familie sau pentru a transforma orice ocazie într-una memorabilă.

 

Pachetul conține:

 

Rubin Selection 2017 – 1 sticlă
Merlot, Zweigelt şi Fetească Neagră – acesta este trio-ul care susţine cel mai reuşit vin roşu al cramei Villa Vinèa. Atributele Rubin-ului sunt clare şi fără echivoc: eleganţă, complexitate şi convivialitate. Un vin foarte echilibrat, la care baricul a fost folosit cu multă discreţie.

 

Culoarea este vişinie cu bordură purpurie, iar nasul, sobru, vine cu fructe negre de pădure, fum şi piele tăbăcită. Corpul suplu, cu taninuri bine rotunjite, are o excelentă aciditate şi alcool insesizabil. Gustul aduce un mix de prune pârguite, vişine şi cireşe negre, totul frumos învăluit în senzaţii de lemn dulce, scorţişoară şi ciocolată amară. Postgustul lung lasă impresii de fructe proaspete şi condimente exotice.

 

Rosé Celést 2019 – 1 sticlă
Un spumant din Pinot Noir vinificat în rozé, care aduce o explozie de fructe roşii proaspete şi crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei Mici.

 

Culoarea vinului este roz pal, cu irizaţii portocalii, iar perlarea este intensă şi îndelungată. Nasul este delicat, cu piersici, senzaţii de patiserie fină şi ierburi aromatice. Corpul este plin, cremos, cu o aciditate vie şi alcool bine integrat. Gustul vine un mix de cireşe de mai, căpşuni şi grapefruit roz, totul elegant învelit într-un discret rest de zahăr. Postgustul, lung şi plin de prospeţime, lasă note de coajă de citrice, brioşă şi senzaţii amărui, elegante. Se poate bea ca aperitiv, dar şi împreună cu salate sau fructe de mare la grătar.

 

Ciocolata lui Răzvan, 70% cacao, BIO, Bean-To-Bar – 1 bucată 30g 

Răzvan, artizanul din cadrul Prăvăliei Idicel, parte a comunității Slow Food Mureș, a început, acum șase ani, să producă la Idicel, aproape de Reghin, gemuri și zacuști tradiționale, fierte în ceaun, la foc de lemne.

 

Ulterior, s-a hotărât să facă ceva mai exotic și așa a ajuns la ciocolată, un produs căruia a vrut să îi ofere un gust original și pe care a dorit să îl prepare el în totalitate, după conceptul Bean-to-Bar, ocupându-se de fiecare etapă, de la prăjirea boabelor de cacao, până la prepararea propriu-zisă.

 

Astfel Răzvan a început să producă ciocolată artizanală bio, folosind doar ingrediente simple și de foarte bună calitate, pornind de la boabele de cacao Venezuela pe care le usucă în făbricuța de la Reghin unt de cacao, zahăr de trestie nerafinat și un pic de vanilie.

Rezultatul este o ciocolată fină, cu gust intens de cacao, simplă și de calitate foarte bună.

 

Brânză natur maturată de la Manufactura de Brânză- 1 bucată 200g

Brânza maturată de munte, tipul de brânză artizanală produsă la Manufactura de Brânză, este un produs tipic zonei alpine din Elveția, Germania și Austria. În atelierul din Cund produc doar un singur tip de brânză maturată, din convingerea că e mai bine un produs cu calitate, decât multe mediocre.
Totuși, prin adăugare de mirodenii sau vin, nuci și chilli, brânzele se îmbogățesc în gust și aromă, oferind o varietate deosebită și pe alocuri unică.

 

Maturarea lor are loc în pivnița atelierului construit doar cu acest scop – fabricarea și maturarea brânzei semitari. Pivnița necesită condiții optime de temperatură și umiditate pentru procesul de maturare. Pe lângă asta, este nevoie de intervenția zilnică a brânzarului, pentru întoarcerea și spălarea roților de brânză. Brânzarul are o relație specială cu brânzele din pivniță, fiind responsabil de sănătatea și dezvoltarea acestora!

 

Cutie de lemn, inscripționată Villa Vinèa, pentru două vinuri

There are no reviews yet.

LEAVE A REPLY