Ajutor Ukraina Fetească Neagră Clasic 2019

35,00 lei incl. TVA

750 ml
Vol Alc 14%
Rest zahar 4g
Aciditate 5,17g
DOC-CMD Tarnave – Tarnaveni

Categorii: , Etichete: , ,

Descriere

La câțiva kilometri de noi, avem o criză umanitară de proporții, care crește de la o oră la alta. Sunt sute de mii de oameni care caută un loc sigur: unde să-și tragă sufletul, de unde să-și sune familia și unde să decidă ce fac mai departe.Ca să fim siguri că le oferim ajutorul de care au nevoie, trebuie să lucrăm împreună și să contribuim cu ce știm să facem mai bine. Prin urmare, pentru a da o mână de ajutor vom face ce știm noi mai bine: vin românesc. Eticheta bilingvă, în romană și engleză, „VIN în AJUTOR: România pentru Ucraina / WINE AID: Romania for Ukraine” . Jumătate din prețul de vânzare al tuturor sticlelor cu această etichetă va fi donat în contul Fondului „Speranță pentru Ucraina / Putere de la toți”, administrat de către Asociația pentru Relații Comunitare . Fondul este creat în parteneriat cu 8 federații specializate în domeniile de asistență și servicii sociale, iar sumele sunt folosite pentru a susține serviciile imediate de asistență și intervențiile de urgență, timp în care este construită o structură de primire care să facă față următorului flux de refugiați.

 

 

Fetească Neagră Clasic 2019

O Fetească Neagră surprinzătoare, vinificată într-un stil rustic, auster, aproape monahal. Fructele roşii domină copios partitura aromatică, iar baricul se face simţit cu discreţie, abia după o oxigenare temeinică în decantor. Un vin care îndrăzneşte să decline soiul Fetească Neagră într-un mod original.
 
Culoarea este rubiniu deschis, strălucitor, iar nasul vine cu prune afumate, vişine şi note minerale, de grafit. Corpul este rotund, “degrabă curgător”, cu taninuri moi, alcool bine integrat şi o excelentă aciditate. Gustul aduce în prim plan cireşe, vişinată şi magiun de prune, în plan secund strecurându-se aluzii de ciocolată neagră şi vanilie. Postgustul este proaspăt, cu multe fructe roşii de pădure, vinul având un “ducă-s-ar pe gât” ceva de nedescris.

There are no reviews yet.

LEAVE A REPLY