Cuvée Celést Sparkling Wine Brut

105,00 lei incl. TVA

SKU: 027 Categorii: , , ,

Descriere

A mature and elegant sparkling wine, finished with great attention to detail, with a complex and
exuberant character, a real pleasure for all the senses.
After 3 years of aging in the bottle, this sparkling wine, made from Pinot Noir, Riesling and
Chardonnay has an amber-like color and a fine and persistent pearl. The nose is restrained, with hints
of candied apricots, roasted hazelnuts and fresh bread crust. The body of the wine is creamy, with a
fresh acidity and perfectly integrated alcohol. The taste is multilayered. It starts with white peaches,
ripe apples and lime and continues with sensations of butter, walnut and fine pastry. The aftertaste is
long, fresh, leaving impressions of green citrus and mineral, salty notes. A gastronomic wine that can
escort a festive meal, from entrees to desserts.

Informații suplimentare

Recenzia opia.ro, Cuvée Celest 2015

Cuvée Celest m-a cucerit cu eleganța sa. Aromele subtile de patiserie se combină cu note la fel de discrete de fructe coapte și citrice. Aciditatea vibrantă , un perlaj fin, dozaj bine integrat. Structura fermă, nimic nu este prea mult, nimic nu mă deranjează. Armonie dezirabilă între toate componentele.

Unul dintre spumantele românești dragi mie, l-am prezentat la ReVino într-un masterclass didactic despre fenomenul efervescent. Servit la 10° C dintr-un pahar frumos care să pună jocul perlelor în valoare, invitați-vă prietenii la masă și savurați-l lângă un pește pane sau legume tempura. Îndrazniți să experimentați să vedeți dacă Cuvée Celest vă duce sau nu la stele. Dacă spumantele nu sunt favoritele voastre, vă sugerez să testați un Sauvignon Blanc aromat sau Feteasca Regală 2018 de la același producător.

Așa cum îi spune numele , spumantul este un cuvée, un amestec de 3 soiuri de struguri complementari. Amestecul dintre ei dă naștere unui vin armonios pentru că fiecare soi contribuie în amestec cu atributele sale. Un procent generos de 50% Fetească Regală, soiul românesc reprezentativ pentru Villa Vinea dă vinului structura densă și aromele , Riesling de Rin 40% contribuie la cupaj cu aciditate sa bogată și 10% Pinot Noir aduce vinului consistență.

Vinul, din recolata anului 2015, a fermentat în cisterne de inox ca să devină întâi vin apoi a fermentat pentru a doua oară în sticlă ca să creeze efervescența magică. A petrecut aproape 3 ani în aceiași sticla cu drojdiile pentru maturizare după care s-a făcut degorjarea pentru limpezire . Cuvée Celest Villa Vinea este al doilea spumant pe care Villa Vinea il scoate în piață . Vinul este făcut de Celestino Lucin si Mihaly Denes, enologii cramei Villa Vinea pe care o puteți vizita într-o călătorie spontană sau programată în Transilvania.

Olimpia Plesa Brandhuber, opia.ro, 20 mai 2019