Villa Vinea Argilla Alb 2018

330,00 lei incl. TVA

1.5 litri

Vol Alc 13.5%

Zahar Rezidual 1.8 g

Aciditate 5.5 g

D.O.C – C.M.D Târnave – Târnave

 

Categorie:

Descriere


 

Villa Vinea Argilla Alb 2018

Ediție Limitată – 400 de sticle Magnum

 

Se spune despre vinurile albe că sunt, în general, “ceva mai uşoare” şi pregătesc, la o masă sau la o degustare, momentul servirii vinurilor roşii. Argilla este o excepţie de la această regulă, fiind un vin alb redutabil, care riscă să pună în dificultate multe vinuri roşii ce vor încerca să-i stea alături. Odată cu apariţia acestui vin, Villa Vinea nu mai are nevoie de nicio altă carte de vizită: e arhisuficient un pahar de Argilla.

 

Avem de-a face cu un triptic de Fetească Regală, Fetească Alba şi Sauvignon Blanc, maturat 1 an şi jumătate în baric şi încă 2 ani în sticlă. Rezultatul este un vin impresionant, de o culoare galben aprins, cu reflexii de chihlimbar şi un nas intens, cu flori albe confiate, mentă şi lemn afumat. Corpul e masiv, cu o textură cremoasă dată de Feteasca Albă, bine susţinut de aciditatea Feteştii Regale şi de notele exotice de ananas, mandarine şi anason aduse de Sauvignon Blanc. Postgustul este prelung, lăsând senzaţii de fagure de miere, vanilie şi miez de nucă. Vinul are nevoie de o oxigenare de minimum 1 oră şi de o temperatură de servire ceva mai ridicată (12-14 grade).

 

Razvan Avram, paharnicul.ro

 

În majoritatea cazurilor, vinul princeps al unei crame este unul roşu. La Villa Vinèa, avem de-a face cu o excepţie: vinul care-l reprezintă cel mai bine pe acest producător transilvănean de pe Târnava Mică este un cupaj alb de Feteasca Regală, Feteasca Albă şi Sauvignon Blanc, maturat 1 an şi jumătate în baric şi încă 2 ani în sticlă. Un vin redutabil, realizat într-un stil de “Lume Noua”, care riscă să pună în dificultate multe vinuri roşii ce vor încerca să-i stea alături.

 

Culoarea vinului este galben aprins, cu reflexii de chihlimbar şi un nas intens, cu miere polifloră, mentă şi unt topit. Corpul e masiv, cu o textură cremoasă dată de Feteasca Albă, bine susţinut de aciditatea Feteştii Regale şi de notele exotice de ananas, anason şi ardei verde condimentat aduse de Sauvignon Blanc. Postgustul este prelung, lăsând senzaţii de vanilie, miez de nucă prăjită şi lemn afumat. Pentru a se exprima plenar, vinul are nevoie de o oxigenare de minimum 30 de minute şi de o temperatură de servire ceva mai ridicată (10-12 grade).

 

There are no reviews yet.

LEAVE A REPLY